VHG is tegen verplichte QR-scan op het werk

  Branchevereniging VHG is tegen een verplichte QR-scan op de werkvloer. Dat schrijft VHG-voorzitter Egbert Roozen in zijn column in Tuin en Landschap 23. Deze week debatteert de Tweede Kamer over zogeheten 2G-maatregelen waar ook een verplichte QR-code op de werkvloer onder zou kunnen vallen.

  Roozen schrijft dat hij bezorgde reacties van VHG-leden heeft ontvangen die een verplichting niet zien zitten. „Daar sluit ik mij helemaal bij aan. Je mag niet van werkgevers verwachten dat zij medewerkers controleren op het feit of zij gevaccineerd zijn. Dat leidt tot spanningen in het onderlinge vertrouwen en zeker nu er een grote vraag naar medewerkers is, is dat echt ongewenst.”

  Vrijwillige basis

  De VHG-voorzitter stelt dat hij zich bij een QR-check, als dat binnen een bedrijf gebeurt op vrijwillige basis, onder voorbehoud iets kan voorstellen. Een verplichte scan vindt hij echter een brug te ver. „Ik heb onze zorg over een mogelijk verplichte QR-scan door werkgevers vanuit onze achterban aangekaart bij VNO-NCW en MKB-Nederland. We trekken samen op voor een effectieve en werkbare corona-aanpak.”

  Minister Hugo de Jonge zei dinsdag tijdens het debat in de Tweede Kamer over de 2G-maatregelen dat deze beperkt zullen worden ingezet. Volgens de minister zal de maatregel niet worden ingezet op het werk. Uiterlijk maandag komt het demissionaire kabinet met een wetsvoorstel dat daarna nog door de Tweede en Eerste Kamer moet worden goedgekeurd.

  Lees de hele column van Egbert Roozen in het digitale magazine van Tuin en Landschap 23 (met inlog). Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties