VHG: Maatregelen kabinet steun in de rug voor ondernemers

De maatregelen die het kabinet dinsdag heeft aangekondigd zijn een steun in de rug voor ondernemers. Dat zegt VHG-directeur Egbert Roozen. Samen met VNO-NCW en MKB-Nederland, waarmee VHG optrekt om effectieve maatregelen voor ondernemers in de groene sector beschikbaar te hebben, wordt de komende dagen gekeken of de maatregelen voldoende soelaas bieden.

Volgens de VHG is vooral van belang dat in deze onzekere tijd banen behouden blijven en bedrijven over voldoende liquiditeit beschikken. Roozen: „We ontvangen op ons verenigingsbureau bezorgde signalen van ondernemers in onze sector. Zij lopen aan tegen voorzorgsmaatregelen die genomen moeten worden, vragen over personeel en werkuitval. De onzekerheid over hoe lang deze crisis zal duren, maakt het voor ondernemers extra onzeker.”

Waardering

Roozen spreekt zijn waardering uit voor de maatregelen die het kabinet heeft gepresenteerd en ziet die als een steun in de rug van de ondernemers. Zo komt er een nieuwe regeling voor werktijdverkorting met een ruimere vergoeding voor de ondernemer en financieringssteun voor mkb-bedrijven via de GO-regeling. Ook is er aandacht voor de situatie bij de zelfstandigen zonder personeel. Voor hen wordt een regeling voor versnelde inkomensondersteuning opgezet.

„Als VHG willen we er in deze periode voor alle ondernemers in het groen zijn. Vandaar dat we onze informatievoorziening en dienstverlening ook voor niet-leden hebben geopend. De komende dagen zullen wij de maatregelen verder beoordelen en de informatie hierover zo snel mogelijk via onze Ondernemershelpdesk beschikbaar stellen.”

Antwoorden op vragen rondom corona zijn te vinden op www.vhg.org. Tijdens kantooruren is de VHG-Ondernemershelpdesk bereikbaar via telefoonnummer (030) 659 55 50.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties