Tuin en Landschap nieuws VHG: netwerk van acht tot negen Groene Hotspots

VHG: netwerk van acht tot negen Groene Hotspots

0

VHG wil verspreid over Nederland acht of negen groene hotspots. Inmiddels is er vanuit diverse aoc’s en roc’s belangstelling, zo bleek onlangs tijdens een inspiratiesessie bij Koninklijke Ginkel Groep in Veenendaal.

Groen Hotspots zijn sterke regionale clusters waar onderwijs en bedrijfsleven nauw samenwerken aan de ontwikkeling van het vak en het vakonderwijs. Inmiddels is de eerste Groene Hotspot vorig jaar in Houten geopend bij het Wellantcollege geopend.

Doorstroming

Binnen de Groene Hotspots kunnen alle samenwerkingsactiviteiten een plaats krijgen die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld om samen goed groen onderwijs te maken. Bijvoorbeeld activiteiten voor het vmbo om de doorstroming naar het groene mbo te bevorderen, deskundigheidsbevordering van docenten via stages, gastlessen door groenprofessionals, verdiepingslessen, bedrijfsbezoeken enzovoorts.

Vertegenwoordigers van AOC’s en ROC’s uit heel Nederland waren bij elkaar om ideeën uit te wisselen voor Groene Hotspots.

Aan de scholen is gevraagd een ambitiedocument op te stellen waarin zij aangeven wat zij samen met het regionale bedrijfsleven binnen de Groene Hotspot willen gaan doen. Doel is om op basis daarvan concrete plannen te maken voor komend schooljaar.

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

Reageer op dit artikel

avatar