VHG Platform Natuurlijk Zwemwater maakt Nederlandse versie richtlijnen

VHG Platform Natuurlijk Zwemwater gaat gebruik maken van de Duitse FLL-standaard voor zwemvijverbouw. De richtlijnen zijn hiervoor vertaald naar het Nederlands.

VHG Platform Natuurlijk Zwemwater
Zwemvijver van Lilypond, Wageningen

De bij het platform aangesloten bedrijven maken gebruik van de FLL-richtlijnen omdat het goed aanleggen van een zwemvijver of natuurzwembad werk is voor een professional zo stelt de VHG. Wiljan Bruggeman, lid van de begeleidingsgroep van VHG Platform Natuurlijk Zwemwater, licht dat toe: „De laatste jaren worden er in Nederland veel zwemvijvers gebouwd, maar helaas niet allemaal op de juiste manier. Met de Nederlandse versie van de FLL-richtlijnen is er nu een leidraad voor een gedegen aanpak en kwaliteitsborging. Daar hebben we lang naar uitgekeken.”

Profileren als specialist

De FLL-richtlijnen bevatten bepalingen en regels voor de planning, bouw en het onderhoud van particuliere zwemvijvers en natuurzwembaden. Daarmee heeft de zwemvijverbouwer een uitgebreide omschrijving in handen van waar een zwembad met biologische waterbehandeling aan moet voldoen. Bovendien helpt deze richtlijn, volgens de VHG, om de potentiële klant duidelijk te maken wat een goede zwemvijver is. Daarmee wil de branche zich ook profileren als specialist op dit terrein.

Het Forschungsgesellschaft Landschaftsentwicklung Landschafsbau stelde het oorspronkelijke FLL-document op. Hieraan werkten diverse Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse organisaties mee. Volgens de VHG zijn de richtlijnen dan ook dé standaard voor professionals.

Opleiding zwemvijverbouwer

De FLL-richtlijnen vormen ook de basis van een opleiding tot zwemvijverbouwer, die momenteel in ontwikkeling is. De opleiding moet een belangrijke stap zijn in de professionalisering van het vak in Nederland. De leden van het VHG-platform leveren hiervoor input met hun kennis en ervaring.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties