Tuin en Landschap nieuws VHG roept groenbedrijven op coronamaatregelen na te leven

VHG roept groenbedrijven op coronamaatregelen na te leven

2

Branchevereniging VHG roept in een brief ondernemers in het groen op om alert te blijven op het naleven van de coronamaatregelen. Dit is volgens VHG essentieel om als branche aan de slag te kunnen blijven als de nieuwe coronapiek zich ook in Nederland doorzet.

„Tot nu toe is de groene branche de coronaperiode goed doorgekomen”, zo schrijft VHG-directeur Egbert Roozen in zijn brief. „Doordat VHG ervoor heeft gezorgd dat we als groene branche zijn aangesloten bij het protocol Samen veilig doorwerken van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, konden de groenbedrijven het werk zoveel mogelijk doorzetten”.

Continuïteit

„Uit de dagelijkse contacten met ondernemers in onze branche maken we op dat er veel werk is en dat de druk groot is om alles goed geregeld te krijgen”, stelt Roozen. „Als deze nieuwe coronapiek zich verder doorzet, is het belangrijk dat we aan de slag kunnen blijven om de continuïteit van de bedrijven en de werkgelegenheid van onze vakmensen te garanderen. Ik roep daarom alle ondernemers in onze branche dringend op de voorzorgsmaatregelen vanuit het protocol ‘Samen Veilig Doorwerken’ goed na te leven en er binnen het bedrijf extra aandacht aan te besteden. Alleen zo verdienen we het vertrouwen en de ruimte om onder verdergaande coronamaatregelen van de overheid aan de slag te kunnen blijven.”

Crisis- en informatiecentrum

VHG heeft sinds het begin van de corona-uitbraak een crisis- en informatiecentrum voor de groene branche ingericht. Hier worden ondernemers geholpen om de juiste voorzorgsmaatregelen binnen het bedrijf te nemen. De informatie was zowel voor VHG-leden als niet-leden openbaar.

Vanaf 1 september zal VHG haar dienstverlening weer exclusief voor de leden openstellen. Op het openbare deel van de VHG-website blijft algemene informatie voor iedereen toegankelijk.

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
John MulderGert van der Linden Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Gert van der Linden
Gast
Gert van der Linden

Is het niet verstandiger om regels op te volgen welke effect hebben en geen schijnveiligheid en onterechte paniek oproepen? Ik dacht dat wij groenmensen toch beschikten over een gezonde dosis verstand. Achter regels aanlopen welke onbewezen effect hebben en welke ook niet opgelegd zijn voor onze doelgroep, wat heeft dat, naast een gecreerde schijnveiligheid, voor zin? Zo is het overdragen van het virus via materiaalcontact achterhaald en is het effectiever om vliegen buiten je tuin te houden door een betongaashekwerk om je tuin te zetten dan om een mondmasker te dragen om het virus binnen en buiten je masker te… Lees verder »

John Mulder
Gast
John Mulder

Ik heb mijn werk de laatste maanden gewoon kunnen doen en er is nooit gevraagd wat ik deed of waar ik mee bezig was!
Ik geloof er niets van dat de VHg zo hard heeft moeten lobbyen voor ons. Het is scoren over onze ruggen en anders niet! Ik ben overigens geen lid en zal dat om o. A. Deze redenen niet van plan.
VHg loopt altijd achterop en zag hier weer een mogelijkheid om te scoren.
Ik heb meer van deze reacties gezien maar nergens meer terug te vinden: rara?????