Tuin en Landschap nieuws VHG Vakdag en showtuinen op TuinIdee

VHG Vakdag en showtuinen op TuinIdee

0

Van 21 tot en met 24 februari vindt in de Brabanthallen in Den Bosch TuinIdee plaats. Traditioneel worden hier diverse prijzen voor de groensector uitgereikt. Ook zijn er diverse showtuinen te zien die door hoveniers worden aangelegd.

Branchevereniging VHG is standaard aanwezig op deze beurs vol inspiratie voor tuinliefhebbers. Voor VHG-leden is er op zaterdag 23 februari een speciale vakdag. Tijdens deze vakdag worden de prijzen uitgereikt voor de Tuin van het Jaar, de Interieurbeplanting van het Jaar én de Zwemvijver van het Jaar 2019. ’s Middags wordt de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg afgerond en maakt de jury het winnende team bekend.

Showtuinen

Groen Welkom is de tuin in de grote entreehal. In deze hal bevindt zich ook de Moestuinwereld waar bezoekers tips en advies kunnen inwinnen over het kweken van groente en fruit. In de andere hallen vinden bezoekers de Gezonde tuin, de Onderhoudsvriendelijke tuin, de Kindertuin en de Postzegeltuin met volop ideeën voor vierkantemetertuintjes.

Ook de aanwezige hoveniersbedrijven tonen met hun eigen showtuinenhun vakmanschap. De tuinen hebben allemaal een eigentijds ontwerp en besteden aandacht aan natuurlijk spelen, moestuinieren en natuurlijk en ecologisch tuinonderhoud.

Bekijk hier het hele programma van lezingen en presentaties.

Reageer op dit artikel

avatar