Tuin en Landschap nieuws VHG verkoopt kantoor in Houten en gaat verhuizen

VHG verkoopt kantoor in Houten en gaat verhuizen

0

Branchevereniging VHG heeft haar kantoorgebouw aan De Molen 30 in Houten verkocht. Vorige week vond de overdracht bij de notaris plaats. VHG gaat op zoek naar een ander kantoor en zal eind maart 2020 verhuizen.

VHG kocht het kantoorpand in 2003 met het doel om, naast de vestiging van het eigen verenigingsbureau, ook aan vermogensopbouw te doen. De eerste verdieping van het gebouw werd verhuurd aan een andere organisatie, deze zegde onlangs de huurovereenkomst op.

Kernactiviteit
Het bestuur heeft zich daarop de vraag gesteld of het verhuren van een gebouw tot de kernactiviteiten van de branchevereniging behoort. Daarbij werd meegewogen dat de afgelopen jaren op de waarde van het gebouw behoorlijk moest worden afgeschreven. Ook zijn de komende jaren stevige investeringen op het gebied van klimaat en energie vereist zijn.

Bovendien is de personele bezetting van het verenigingsbureau vanwege het wegvallen van subsidies vanuit het Productschap Tuinbouw en Aequor de afgelopen jaren flink ingekrompen. Daardoor is er ook minder kantoorruimte nodig.

Verkoop
Het bestuur heeft, in afstemming met de VHG-Ledenraad, onderzoek gedaan naar het bezit van een eigen gebouw en de huisvesting van het verenigingsbureau. Daarbij kwam de verkoop van het kantoorgebouw en herhuisvesting van het verenigingsbureau in de regio als interessante optie naar voren.

De komende maanden wordt uitgezien naar een andere locatie waar het verenigingsbureau vanaf april 2020 actief zal zijn.

Stichting Groenkeur
Stichting Groenkeur, dat ook was gevestigd in het kantoorpand van de VHG, is inmiddels al verhuisd. Sinds 1 september zit Groenkeur op het adres Kokermolen 11 in Houten, samen met Stichting Bos en Hout Support.

Volgens Groenkeur-directeur Dick Oosthoek wacht de stichting af op welke plek de nieuwe huisvesting van VHG komt en wordt dan bekeken of Groenkeur eventueel hierbij aansluit.

Foto: Google Street

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

Reageer op dit artikel

avatar