VHG zet koers op uitstootvrije groensector

De VHG heeft zich aangesloten bij De Groene Koers. Dit is een platform waarin de bouw-, infra- en groensector samenwerken aan een uitstootvrije sector. Doel is dat mobiele werktuigen in 2030 minder schadelijke stoffen uitstoten en in 2050 helemaal emissievrij zijn.

VHG-directeur Egbert Roozen: „Emissiereductie van mobiele werktuigen moet ook in de groenbranche haalbaar zijn. Daar werken wij graag aan mee. Als dé vergroeners van de leefomgeving sluit het immers naadloos aan bij onze inspanningen voor gezonde, leefbare en klimaatbestendige binnen- en buitenruimten. Om te beginnen hebben we onze leden gevraagd deel te nemen aan een nul-meting om in beeld te brengen welk materieel de bedrijven gebruiken en wat de apparaten uitstoten. Vervolgens gaan we in samenwerking met opdrachtgevers en leveranciers aan de slag met initiatieven.”

Projectleider Anne Fokke de Vries (links) en VHG-directeur Egbert Roozen ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst, waarmee de aansluiting van VHG bij De Groene Koers een feit is.
Klimaatakkoord

De Groene Koers is begin 2020 van start gegaan als initiatief van Bouwend Nederland, BMWT (leveranciers van bouwmachines, wegenbouwmachines en transportmaterieel) en Cumela. De deelnemende sectoren willen bijdragen aan de klimaatdoelstellingen voor uitstootvrije mobiliteit, als onderdeel van afspraken in het Klimaatakkoord. Ook andere actuele ontwikkelingen zoals het stikstofdossier en het Schone Lucht Akkoord liggen aan de basis.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties