Hortipoint Vier genomineerden voor Boomproject van het Jaar 2018

  Vier genomineerden voor Boomproject van het Jaar 2018

  0

  De vakjury van de landelijke competitie Boomproject van het Jaar 2018 (BvhJ) heeft vier ingezonden projecten genomineerd. Eén van hen wordt uitgeroepen tot Boomproject van het jaar 2018.

  Genomineerden
  Na een bezoek aan de in de voorronde geselecteerde projecten heeft de vakjury de volgende inzendingen genomineerd:

  • Historische grensboom Venlo, Pius Floris Boomverzorging
  • Oude Markt Weert, Herman Vaessen BV
  • Begraafplaats Zoetermeer, Ada Wille Landschaps- & Begraafplaatsarchitectuur
  • Gustav Mahlerplein Amsterdam, Nationale Bomenbank B.V.

  De genomineerde projecten maken kans op de titel Boomproject van het Jaar 2018. De jury was goed te spreken over de projecten tijdens de jurydag. Vier zeer verschillende inzendingen zijn – zonder twijfel- genomineerd. Het zijn, volgens de jury, stuk voor stuk voorbeelden van goed, specialistisch vakmanschap, die allemaal de toegevoegde waarde van bomen in de openbare ruimte aantonen.

  Weert en Amsterdam laten de toegevoegde waarde zien van groen in de stedelijke omgeving. De andere twee projecten laten meer de emotionele en historische waarde van bomen zien: ze overleven mensen en laten de verhalen uit een verleden voortleven.

  Criteria vakjury
  De vakjury heeft elk project beoordeeld op vooraf vastgestelde aspecten: innovatie en originaliteit, architectuur (ontwerp, beeldkwaliteit, gebruikswaarde, materiaalgebruik, functionaliteit), beplanting (duurzaamheid, bijdrage ecosysteem, soortkeuze) en uiteraard vakmanschap (kwaliteit, onderhoud). Ook de taakverdeling en relatie met de opdrachtgever is meegenomen in de beoordeling, omdat een boomproject vaak een samenspel is van verschillende partijen.

  Bekendmaking winnaar
  De competitie Boomproject van het Jaar wordt georganiseerd door Branchevereniging VHG. Wanneer de uiteindelijke winnaar wordt gekozen zal binnenkort bekend worden gemaakt.

   

  Peter Bennink
  Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.

  Reageer op dit artikel

  avatar