Vier teams naar finale Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2022

  Vier teams van hoveniers in opleiding gaan van 17 tot en met 20 februari met elkaar strijden om de titel Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2022. De finale vindt plaats tijdens de beurs TuinIdee in de Brabanthallen. De uiteindelijke winnaar maakt kans om deel te nemen aan WorldSkills 2022 in Shanghai.

  De vier finalisten zijn: Aeres Velp, Yuverta Houten, Yuverta Nijmegen en Zone.college Doetinchem. Alle teams bestaan uit twee mbo-studenten en krijgen begeleiding van een coach. De komende maanden krijgen de vier teams extra trainingsopdrachten vanuit VHG. VHG hoopt hiermee dat de deelnemers met een nog hoger niveau aan de finale beginnen.

  Nationale wedstrijd Tuinaanleg 2022
  De finalistenteams van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2022. Foto: VHG

  Schot in de roos

  Bij de kwalificatie van afgelopen week deden er acht teams mee. Zij kregen de opdracht om in 13,5 uur een volledige tuin aan te leggen, waarin meerdere aspecten van het hoveniersvak aanbod kwamen. Het was voor het eerst dat de kwalificatie plaatsvond op één centrale locatie, in plaats van op meerdere afzonderlijke locaties. Volgens juryvoorzitter Nicole Slagmolen was dit een schot in de roos. „De deelnemers stimuleerden elkaar en met één jury die alles beoordeelde waren de onderlinge prestaties beter vergelijkbaar.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties