Tuin en Landschap Beurzen Volop activiteiten in Kennistheater op Groene Sector Vakbeurs

Volop activiteiten in Kennistheater op Groene Sector Vakbeurs

0

Het Kennistheater, onderdeel van het Inspiratiepark op de Groene Sector Vakbeurs, kent ook dit jaar weer diverse interessante activiteiten. Duurzaamheid en robotisering zijn twee belangrijke thema’s tijdens de drie beursdagen.

Dinsdag 9 januari

Lotte de Jong trapt namens Espalier af op dinsdag om 14.00 uur (tevens woensdag om 16.00 uur). Zij neemt het publiek mee in de wereld van online waarin aandacht is voor alle mogelijkheden op het gebied van online calculeren. Ook vertelt ze over de nieuwste mogelijkheden van online en duurzaam werken.

Om 15.00 uur (tevens woensdag om 18.00 uur en donderdag om 14.00 uur) vertelt Marc Wichman namens de VHG over het voorkomen van verspillingen. Welke verspillingen zijn er en hoe voorkom ik deze? Juist nu de markt weer is aangetrokken is het belangrijk om daar aandacht aan te besteden.

Om 16.00 uur geeft Jojanneke Bijkerk, eigenaar van de Cruijdt-Hoeck een presentatie namens Innogreen. Bijkerk is bloemenweide-specialist en kan alles vertellen over speciaalmengsels.

Arian Essenstam van Husqvarna geeft dinsdag en donderdag om 17.00 uur donderdag een presentatie over Het nieuwe maaien. Tijdens deze workshop wordt ingegaan op het gebruik van robotmaaiers in de groenvoorzienning. Daast wordt antwoord gegeven op de volgende vragen: Wat zijn de mogelijkheden? Waar liggen kansen? Wat zijn de beperkingen? Waar moet ik rekening mee houden? Wat levert het op? Hoe hou ik overzicht op de vloot?

Woensdag 10 januari

Om 14.00 en 17.00 uur geeft NOS-weerman en klimaatonderzoeker Peter Kuipers Munneke een presentatie over klimaatverandering. Kuipers Munneke zal uitleggen waardoor het klimaat eigenlijk verandert, en wat dat precies voor Nederland betekent. Van zeespiegel tot waterberging, en van broeikasgas tot fijnstof. De groenbranche speelt een belangrijke rol, natuurlijk door zelf duurzaam en CO2-neutraal te werken. Maar ook om ons aan te passen aan die veranderingen is groen belangrijk. Groen vangt fijnstof af, verkoelt warme steden, en zorgt voor natuurlijke wateropvang.

Om 15.00 uur volgt een presentatie door Wildkamp. Klimaatverandering zorgt voor meer uitersten, we krijgen steeds vaker te maken met extreme regenval, droogte en hittestress. Dit zorgt voor watertekorten in droge perioden en wateroverlast tijdens piekbuien. De oplossing voor deze problemen ligt in het afkoppelen, infiltreren en draineren van regenwater. Hoe gaan we hier mee om en hoe kunnen hoveniers hier bij helpen? Wildkamp biedt een uitgebreid assortiment om dit te realiseren en geeft in een presentatie enkele praktijkvoorbeelden weer.

Donderdag 11 januari

Om 15.00 uur zal Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel een presentatie geven over het duurzaam inrichten van tuinen en buitenruimtes. Aansluitend aan deze presentatie vindt de bekendmaking plaats van de Duurzaamste hovenier van Nederland.

Deze verkiezing wordt georganiseerd door Tuin en Landschap en Innogreen. In de jury zitten daarnaast vertegenwoordigers van NL Greenlabel, Tuinkeur en voormalig winnaar Allure Tuinen.

De genomineerden voor de prijs zijn Willemstein Hoveniers uit Waddinxveen, ECo-Care Gorris uit Zutphen en Ecologisch hoveniersbedrijf Michiel Coesel uit Groningen.

Om 19.00 uur vindt in het Kennistheater de prijsuitreiking plaats van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Tijdens de beurs vindt in het Groene Inspiratiepark de eerste voorronde plaats van deze nationale wedstrijd. De winnaars gaan door naar de finale tijdens TuinIdee in Den Bosch.

 

 

Reageer op dit artikel

avatar