Voorronden Nationale Wedstrijd Tuinaanleg van start

De komende weken vinden de voorronden van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg plaats. Op vier plaatsen in het land nemen teams van jonge leerling-hoveniers het tegen elkaar op om een deelnameplaats te veroveren voor de nationale finale tijdens Tuinidee in Den Bosch.

Tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg worden de talenten van leerling-hoveniers in de leeftijd tot en met 22 jaar op de proef gesteld. Bovendien vormen de wedstrijden een stimulans voor de deelnemers, medeleerlingen en schoolleiders om hoog in te zetten op vakmanschap.

Aan de hand van een reële praktijkopdracht moeten de leerlingen laten zien dat ze niet alleen een tuin kunnen aanleggen en daarmee hun toekomstige vak tot in de puntjes beheersen, maar dat ze ook goed kunnen samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen. Een vakkundige jury beoordeelt de aangelegde tuinen.

Locaties
De komende voorronden vinden plaats op de volgende locaties en data:
-AOC Oost Almelo; donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari
-Helicon Nijmegen; vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari
-Lentiz Maasland; vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari
-Wellantcollege Houten; vrijdag 7 en zaterdag 8 februari

De winnende teams uit deze voorronden zullen tijdens de beurs Tuinidee, die plaatsvindt van 20 tot en met 22 februari in Den Bosch, strijden om de nationale titel. Het winnende team op Tuinidee mag zich een jaar lang Nederlands kampioen tuinaanleg noemen.