Home Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Vraag naar biomassa dreigt aanbod te overstijgen

Vraag naar biomassa dreigt aanbod te overstijgen

0
Vraag naar biomassa dreigt aanbod te overstijgen

De vraag naar biomassa stijgt erg snel. Zo snel, dat de bodem van de Nederlandse voorraad al in zicht komt. Dat is niet het enige probleem waar eigenaren van een biomassa-installatie tegenaan kunnen lopen. Dat bleek vorige week op de bijeenkomst over biomassa in Ens, die was georganiseerd door Blue Terra. Van het aardgas loskomen wordt nog een uitdaging.

De plannen van het Klimaatakkoord rekenen op een hoeveelheid biomassa in 2030 die helemaal niet beschikbaar is, meldde Natuur en Milieu vorige week. Sterker nog, het is de vraag of er na volgend jaar nog biomassa-installaties bij kunnen komen, gezien het aantal aanvragen voor SDE-subsidie. Tijdens de bijeenkomst over biomassa bij Kwekerij Baas in Ens werden de getallen op een rij gezet. De bijeenkomst was georganiseerd door Blue Terra vanuit het programma Kas als Energiebron van LTO Glaskracht Nederland en het ministerie van LNV.

Vorig artikel Financiële injectie voor bloemencorso’s
Volgend artikel Als we tempo maken, kunnen we digitale voorsprong vergroten
Joef Sleegers
Joef Sleegers is in 2006 in dienst gekomen bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Affiniteit met de tuinbouw kreeg hij door vakantiewerk in de glastuinbouw in de omgeving van Venlo. Met gymnasium B en een studie biologie op zak is hij een echte beta. Na zijn opleiding ging hij aan de slag bij Oogst, waar hij het vak van journalist in de praktijk leerde. Zijn hobby fotografie kan hij prima combineren met het schrijfwerk. Joef hecht veel waarde aan natuur en milieu. Hij schrijft graag over innovatie en nieuwe technieken, en voelt zich thuis in een sector die ’verantwoord ondernemen’ serieus neemt.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties