Warmtecentrale levert heet water voor onkruidbestrijding

  Warmtecentrale Primco Lelystad en het bedrijf The Green Solution hebben een overeenkomst getekend voor de levering van heet water. Met het hete water dat Primco produceert, bevoorraadt The Green Solution onder meer onkruidbestrijders.

  Primco levert warmte in Lelystad aan het warmtenet waarmee 5500 woningen en een reeks bedrijven worden verwarmd. De energiecentrale heeft al een hoog energetisch rendement van 97%. Door levering van restwarmte aan The Green Solution neemt dit rendement verder toe.

  The Green Solution levert heet water aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in grootschalige onkruidbestrijding bij onder andere gemeentes, maar ook voor reiniging van tankopleggers, zonnepanelen en productiemiddelen in de voedselketen.

  Van Lelystad tot Amsterdam

  Rene Buwalda, CEO van Primco: „Bij het eerste contact met Piet Binkhorst en Jerry Pols van The Green Solution zaten we al snel op één lijn. We hebben allebei dezelfde focus op duurzaam ondernemen. Binnen vijf minuten heb ik daarom ook ‘ja’ gezegd op een pilot in Lelystad en is de hele zomer al op deze manier onkruid bestreden tot aan Amsterdam aan toe.”

  Piet Binkhorst van The Green Solution heeft, net als Buwalda, hoge milieudoelstellingen en voegt daar aan toe: „Mijn motto is: ‘keep it simple’. Je kunt met eenvoudige ideeën vaak komen tot goede, milieuvriendelijke oplossingen.”

  Primco ontwikkelt meerdere centrales in Nederland. Zo liggen er concrete plannen voor de toekomst om straks in een nog groter gebied warm water aan te bieden voor de klanten van The Green Solution.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties