Water- en Klimaatadaptatieplan vervangt Rioleringsplan Enschede

  Om goed voorbereid te zijn op een nattere, hetere en drogere toekomst, wordt Enschede de komende jaren nog ‘groener’ en ‘blauwer’. Dit gebeurt door ruimte voor water te creëren en door verharding te vervangen door planten en bomen. Dit staat in het Water- en Klimaatadaptatieplan 2022-2026.

  Het Water- en Klimaatadaptatieplan 2022-2026 is de opvolger van het Gemeentelijk Rioleringsplan. Nieuw in het water- en rioleringsbeleid is de uitgebreide aandacht voor klimaatadaptatie. Het plan toont hoe de gemeente het openbaar terrein aanpast aan het veranderende klimaat en hoe zij aanpassingen op particulier terrein wil stimuleren. Het Water- en Klimaatadaptatieplan vormt straks een van de bouwstenen van de Omgevingsvisie.

  De basis van het water- en klimaatadaptatiebeleid is een veilige, gezonde en aantrekkelijke leefomgeving voor mens, dier en plant”, licht wethouder Jurgen van Houdt toe. „Dit betekent een omgeving met weinig overlast van water, hitte en droogte. Een goed functionerende riolering waardoor we zo min mogelijk in contact komen met afvalwater is hiervoor ook een randvoorwaarde.”

  Lees het hele artikel op PlatformGroen (met inlog). Tot het eind van het jaar hebben abonnees van Tuin en Landschap gratis toegang.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties