‘We willen de hovenier van de toekomst opleiden’

Aeres MBO Almere start een nieuwe opleiding, De Groene Stad. Studenten beginnen met een breed basisjaar waarna ze de keuze hebben uit drie richtingen: De levende tuin, Het levende gebouw en Het levende landschap. Na het eerste jaar wordt gekeken of studenten doorgaan op niveau 3 of 4.

Aeres MBO Almere start in september met de opleiding De Groene Stad. (Foto’s: Aeres MBO Almere)

Waarden als ecologie, natuur in de stad, kleinschalige voedselvoorzieningen en hoe omgang met het milieu worden steeds belangrijker. Aeres MBO Almere speelt daar op in met de nieuwe brede groene opleiding De Groene Stad. Na het basisjaar kiezen studenten een van drie profielen die gericht zijn op toekomstige steden en nieuwe technologie.

Groendocent Monique Bokdam: „We willen de hovenier van de toekomst opleiden. Een hovenier met gevoel voor groen, klimaat, biodiversiteit en inheemse beplanting. Je ziet dat nu veel tuinen versteend zijn, er is wel ruimte voor de barbecue maar verder weinig groen.”

Groendocent Monique Bokdam: „We willen de hovenier van de toekomst opleiden. Een hovenier met gevoel voor groen, klimaat, biodiversiteit en inheemse beplanting.”

Lees in Tuin en Landschap 7 meer over de nieuwe groene opleiding. Heb je een digitaal abonnement? Klik dan hier om het artikel meteen te lezen.

Nog geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties