Webinar over toepassen RAW-teksten Japanse duizendknoop

CROW organiseert op 9 juni het webinar ’Bestrijding van invasieve exoten met de RAW’. Tijdens dit webinar wordt uitgelegd hoe je de standaard bestekteksten toepast voor maaien en grondwerk op een groeilocatie van Aziatische duizendknopen.

Landelijk protocol

Eind 2019 is het landelijk protocol omgaan met Aziatische duizendknopen gelanceerd. Dit protocol is vooral bedoeld om de verdere verspreiding van de Japanse duizendknoop tegen te gaan. Maaiwerkzaamheden en grondwerk zijn twee grote veroorzakers van de verdere aanwas van Japanse duizendknoop. Twee hoofdstukken in het protocol zijn dan ook gewijd aan handreikingen hoe je de verspreiding van de invasieve exoot kunt voorkomen bij deze werkzaamheden.

Sinds eind 2020 zijn er standaard bestekteksten (RAW-teksten) beschikbaar voor maaien en grondwerk die aansluiten op dit protocol. Die zijn samen met CROW opgesteld door de auteurs van het protocol: Stichting Probos, Aequator Groen & Ruimte en Geofoxx milieuexpertise.

Havenbedrijf Rotterdam

Op woensdagochtend 9 juni biedt CROW een webinar aan waarin wordt uitgelegd hoe je de bestekteksten over Aziatische duizendknopen toepast. Daarnaast zal Geofoxx het protocol toelichten en vertellen twee vertegenwoordigers van het Havenbedrijf Rotterdam over de toepassing van de bestekteksten in de praktijk. Het webinar kost €199, partners van CROW Levende Stad mogen gratis deelnemen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties