Week van de Groene Tuin van start op 30 maart

Van dinsdag 30 maart tot en met maandag 5 april wordt de Week van de Groene Tuin gehouden. Vier organisaties die zich inzetten voor een groener en natuurlijker Nederland, bundelen dan de krachten om hier gezamenlijk aandacht voor te vragen. Gemeenten kunnen zich aansluiten bij de actie en hun inwoners vragen om groene tips te delen. Inwoners die hieraan meedoen, maken kans op een appelboom om de vergroening van hun eigen tuin vast kracht bij te zetten.

De Week van de Groene Tuin is een initiatief van Stichting Steenbreek, NL Greenlabel, De Tuinen van Appeltern en Tuinbranche Nederland. Tijdens deze week worden elke dag op Facebook en Instagram tuintips gegeven door presentator en tuinman Lodewijk Hoekstra. Ook laten BN’ers in korte vlogs zien hoe leuk en boeiend tuinieren kan zijn. Onder meer Karin Bloemen en weervrouwen Helga van Leur en Margot Ribberink zijn hierbij te zien.

Appelbomen voor deelnemers

Gemeenten kunnen zich gedurende de week aansluiten bij de actie en een promotiepakket aanvragen. Hiermee kunnen inwoners worden opgeroepen om online hun groene ideeën te delen. Onder de inwoners die hun plannen voor een groenere tuin delen, kunnen gemeenten 25 appelbomen verloten. Door bij hun berichten met tips een emoji van een rode appel te zetten (🍎), geven inwoners aan zich bij deze actie aan te sluiten.

Gemeenten stimuleren groen bewustzijn

De vier initiatiefnemers van de Week van de Groene Tuin willen tuinbezitters stimuleren om hun eigen tuin en buurt te vergroenen en te verduurzamen. Een groene omgeving is beter bestand tegen steeds vaker voorkomende weersextremen. Bovendien is een groene leefomgeving een prettige leefomgeving. Gemeenten hebben een belangrijke rol om hun inwoners hiertoe te stimuleren. De gemeente Den Haag besloot vorige maand bijvoorbeeld om gratis bomen uit te delen aan inwoners en bedrijven. Het doel daarvan is om ook de particuliere stukken grond in de stad te vergroenen.

Oproep aan gemeenten van Lodewijk Hoekstra
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties