Weert en Bergeijk ‘Groenste van Europa’

Weert mag zich Groenste stad van Europa noemen, Bergeijk Groenste dorp. Dat is in het Belgische Nieuwpoort bekendgemaakt tijdens de internationale competitie van Entente Florale.

De gemeente Weert behaalde goud bij de internationale competitie in de categorie Steden. Bergeijk won goud in de categorie dorpen op de internationale editie van Entente Florale. Het is voor het eerst dat een land in beide categorieën goud wint.

Goud was er eveneens voor de steden Birmingham (Groot Brittannië) en Dresden (Duitsland) en voor de dorpen Söll (Oostenrijk), Clonegal (Ierland) Etroubles (Italië) en Podcetrtek (Slovenië).

Trots
Burgemeester Jos Heijmans van Weert: „Dit is goud voor de samenwerking tussen inwoners, partners en gemeente. We mogen zeer trots zijn op onze mooie, groene stad.”

Ook in Bergeijk werd verheugd gereageerd: „Uiteraard zijn we voornemens om de gouden titel optimaal uit te dragen. Dat hebben we ook met de nationale titel gedaan. Het idee daarbij is dat inwoners en ondernemers de titel met trots gaan voeren.”