Weert in finale Groenste regio van de wereld

Weert krijgt deze week de jury van de competitie Groenste regio van de wereld op bezoek. Weert behoort tot de laatste zes finalisten.

De stad is in 2012 al uitgeroepen tot Groenste stad van Nederland, in 2013 tot Groenste stad van Europa en maakt zich dus nu op voor de wereldtitel. Op 13 en 14 juli krijgt de jury een uitgebreid programma waarin zowel het groen in de stad als het buitengebied wordt getoond.

Door de jury wordt Weert beoordeeld op thema’s zoals netheid, milieubeleid, cultureel erfgoed, groenbeleid en de inrichting van het openbare en buitengebied.

Voor elk thema wordt gekeken welke rol en verantwoordelijkheid de gemeente hierin heeft, maar ook welke rol, verantwoordelijkheid en invloed bedrijven, instellingen en particulieren hebben op het thema.

Er zijn zes finalisten: The London Borough of Richmond Upon Thames (Engeland), Makinohara (Japan), Moynalty Village (Ierland), Prestatyn Denbighshire (Wales), Seongbuk-gu (Zuid Korea) en Weert. Op 20 september wordt in Canada de winnaar bekend gemaakt.