Werkatelier klimaatadaptatie tijdens Dag van de Openbare Ruimte

Branchevereniging VHG, Vereniging Stadswerk en VVM organiseren op donderdag 28 september, tijdens de Dag van de Openbare Ruimte, een werkatelier met als thema ‘Klimaatadaptatie, kwestie van groen en techniek’. In dit werkatelier staan moderne technologieën centraal die groen optimaal kunnen laten functioneren.

Samen met (groene) ingenieurs en praktijkmensen wordt de verbinding tussen groenbeheer en civiele techniek belicht. Sprekers van Arcadis, Van der Tol Groenprojecten en de gemeente Den Haag zullen projecten uit hun praktijk presenteren.

Positieve effecten

Groen levert tal van positieve effecten: verkoeling, waterverdamping en het houdt water vast. Maar dan moet het dus tot wasdom kunnen komen. Dat vraagt om de juiste assortimentskeuze en zorg voor het creëren van de allerbeste groeiomstandigheden. In de openbare ruimte betekent dat passen en meten en zoeken naar slimme technische oplossingen.

Het werkatelier vindt plaats tijdens de Dag van de Openbare ruimte van 10.30 tot 12.30 uur in zaal Juliana 6. Aansluitend is er een lunch voor de deelnemers aan dit werkatelier.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties