‘Wij-gevoel binnen de VHG heel belangrijk’

De VHG bestaat in juli officieel honderd jaar. Dat wordt gevierd met diverse activiteiten. Hoogtepunt wordt het jubileumfeest in november, waarbij tevens de awards voor onder meer Tuin, Zwemvijver en Boomproject van het Jaar worden uitgereikt. „Het moet een gala-achtige uitstraling krijgen,” verklapt VHG-directeur Egbert Roozen.

Egbert Roozen is sinds 2009 directeur. Bij zijn aantreden begon de financiële en economische crisis ook in de groensector door te werken. In de jaren erna werd de organisatie ingekrompen, maar verloor niets van zijn slagkracht. Integendeel. Het besluit om het onroerend goed te verkopen en elders een onderkomen te huren, past bij de tijdsgeest waarin alles flexibeler moet en efficiënter. De crisis is de groensector helemaal te boven en hoveniers en groenvoorzieners hebben het drukker dan ooit. Het is een golfbeweging die je door het 100-jarige bestaan van de VHG steeds terugziet.

Kring Bloemist-Hoveniers

Roozen haalt een emaillen schildje uit zijn kantoorkast. Het opschrift is gedeeltelijk onleesbaar. ‘Aangesloten bij de Kring Bloemist-Hoveniers’ moet er staan, en in het midden de tekst: „Een goede tuin eischt vakkenis.” Enkele jaren geleden heeft de VHG een nieuw, eigentijds schildje laten maken. Op de nieuwsjaarsreceptie in Hardenberg werd het uitgereikt aan nieuwe VHG-leden. „Het straalt een trots op je vak uit,” glundert Roozen. „We wilden geen kunststof plaatje, maar hebben juist voor een emaillen schildje gekozen. Zo kunnen leden laten zien verbonden te zijn met de branchevereniging.”

In alles wat Roozen vertelt klinkt dankbaarheid door. „Ik vind het bijzonder dat wij dit mogen meemaken. Op het jubileumfeest willen we mensen uit de branche op een voetstuk plaatsen. Maar ook waardering geven aan iedereen die door de jaren heen de schouders onder deze organisatie en dit vak hebben gezet.”

Lees het hele artikel in Tuin en Landschap 5 of in het digitale magazine (met inlog)

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties