Winnaars Impactprijs Groen Onderwijs 2018 bekend

Woensdag werd in Groenekan bekendgemaakt wie de winnaars zijn van de Impactprijs Groen Onderwijs 2018. De prijsuitreiking vond plaats in het bijzijn van minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid.

Leerlingen en studenten staan aan de basis van de vernieuwing die nodig is voor maatschappelijke uitdagingen in de groene sector. Hoe vindingrijk jonge mensen tijdens hun opleiding zijn, werd zichtbaar tijdens de bekendmaking van de Impactprijs Groen Onderwijs 2018.

De volgende projecten wonnen de hoofdprijs van €2.500:

Categorie vmbo: Natuurlijke speeltuin in Aalst van Helicon vmbo Eindhoven. Alle betrokkenen in een buurt maken op initiatief van een leerling een plan voor een natuurlijke speeltuin. Deze wordt door crowdfunding gerealiseerd.

Categorie mbo: ‘Oratorio of a million souls’ van Nordwin College: een kunstzinnig hoveniersproject van duurzame en ecologische materialen voor het behoud van de wilde bij.

Categorie hbo: Hartstikke Gruun Groenteplakken van HAS Hogeschool. Broodbeleg met een verhaal: om kinderen meer groente laten eten én minder voedsel te verspillen.

Categorie Wageningen University: Biodyeing, innovatief onderzoekproject naar bacteriën die op stoffen groeien en daarmee de stof op natuurlijke wijze kleuren. Zo kunnen veel giftige afvalstoffen de kledingindustrie bespaard blijven.

Foto: Jeroen Van der Wielen.

Bekijk hieronder een filmpje van de bekendmaking van de winnaars.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties