Winnaars Tuin van het Jaar bekendgemaakt

Op de Floraliën in Den Bosch zijn dinsdagavond de winnaars bekendgemaakt van de Tuin van het Jaar-verkiezing. Frank Crooijmans won de publieksprijs, de vakprijs ging naar De Rooy Hoveniers.

Dinsdagavond vond op de Floraliën een vakavond plaats voor de groensector, georganiseerd door VHG en Tuinbranche Nederland. Tijdens deze bijeenkomst werden de winnaars van de Tuin van het Jaar 2014 bekendgemaakt.

Er was dit jaar een vakprijs, door een jury gekozen. Daarnaast was er voor het eerst ook een publieksprijs. Via de Facebookpagina Lang Levende Tuin kon het publiek uit zes tuinen de favoriete tuin kiezen.

Winnaar van de publieksprijs werd de Eclectische Stadstuin van Frank Crooijmans. De Rooy Hoveniers won met zijn Eigentijdse Klassieke Stadstuin de vakprijs.

Vakavond
De groene vakavond op de Floraliën werd zeer goed bezocht met meer dan 500 vakgenoten. De Floraliën worden dit jaar voor het eerst in Nederland georganiseerd. De uit Gent afkomstige groenexpositie is bekend geworden door haar azaleatentoonstelling. De Floraliën zijn nog tot en met zondag 18 mei te bezoeken.

De winnaars van de Tuin van het Jaar. Vlnr oud-HIC-voorzitter Jan Poodt, Frank Crooijmans, De Rooy Hoveniers en VHG-voorzitter Rien van der Spek.