Woontoren Flores moet eyecatcher voor Floriade 2022 worden

Woensdag is de naam en het ontwerp van de woontoren bij de Floriade in Almere onthuld. De woontoren krijgt de naam Flores. Opvallend is het bijzondere gevelkunstwerk waarbij het beplantingsplan voor de Floriade Expo 2022 als inspiratie is gebruikt.

Het kunstwerk is ontworpen door MVRDV, Arttenders en kunstenares Alex Verhaest. De eyecatcher vervult tijdens Floriade Expo 2022 diverse commerciële functies. Na de expo wordt het gebouw op duurzame wijze omgevormd tot een woontoren met 80 appartementen.

Kunstwerk van kunstenares Alex Verhaest. Bekijk op sympoiesis.nl hoe het kunstwerk tot stand is gekomen.
Arboretum

De toren, naar het ontwerp van Klunder Architecten, weerspiegelt de bomen-, planten- en bloemencollectie van de wereldtuinbouwtentoonstelling in Almere. In de compositie zijn 1.800 planten en bomen verwerkt, waarbij het beplantingsplan van het arboretum de basis vormt voor deze ‘verticale samenvatting’. Daarbij geldt: hoe kleiner het beeld van de plant, hoe verder weg deze in het arboretum te vinden is.

Uitkijkfunctie

De woontoren komt in de nieuwe groene stadswijk Hortus van de gebiedsontwikkeling Floriade in Almere. De toren wordt tijdens de Expo door de nationale en internationale deelnemers gebruikt en blijft na 2022 onderdeel van de groene stadswijk Hortus. Zo krijgt de topverdieping van de ruim 43 meter hoge woontoren tijdens de Expo een restaurant en een uitkijkfunctie.

In de commerciële ruimte op de begane grond komt daghoreca, retail en een EHBO-punt. De appartementen worden ingezet voor logies en vergaderzalen voor deelnemers aan de Floriade.

Na Floriade Expo 2022 wordt dit het eerste woongebouw in de duurzame wijk die rijk is aan bomen, planten en bloemen. Hortus maakt gebruik van het arboretum dat de kavels omzoomt en de nieuwe wijk een overweldigend groen karakter gaat geven.

Bekijk hieronder een video van de onthulling van de naam van de woontoren:

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties