Hortipoint Yorkshire-tuin publiekslieveling op Chelsea

  Yorkshire-tuin publiekslieveling op Chelsea

  0

  Na eerder al de prijs voor de beste aanleg te hebben gewonnen, heeft de Yorkshire-tuin nu ook de People’s Choice Award in de wacht gesleept op de Chelsea Flower Show.

  Welcome to Yorkshire. (Foto’s: RHS/Neil Hepworth)

  De tuin is ontworpen door Landform-directeur Mark Gregory, zelf afkomstig uit de Yorkshire-regio. De tuin is gesponsord door promotie-organisatie Welcome to Yorkshire, die op deze manier de regio onder de aandacht wil brengen van het Chelsea-publiek.

  Het nationaal park Yorkshire Dales met zijn heuvels, beekjes en stapelmuren, stond model voor de tuin. Landform heeft met Yorkshire-stenen een zogenoemde bothy gebouwd. Rondom het huisje is een gecombineerde sier- en moestuin aangelegd. Huis en tuin bevinden zich in het typisch groene heuvellandschap van de Yorskhire Dales.

  De Welcome to Yorkshire-tuin is bekroond met de Best Construction Award en de People’s Choice Award. Een vakjury bepaalt welke tuin het beste is aangelegd; voor de people’s choice award mag iedereen stemmen.

  In Tuin en Landschap 11 (31 mei) volgt een uitgebreid overzicht van de showtuinen op de Chelsea Flower Show.

  Miranda Vrolijk
  Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

  Reageer op dit artikel

  avatar