Tuin en Landschap nieuws Youtuber plant wereldwijd ruim 20 miljoen bomen aan

Youtuber plant wereldwijd ruim 20 miljoen bomen aan

1

De bekende Amerikaanse youtuber MrBeast heeft zijn doel om voor 1 januari 20 miljoen bomen aan te planten gehaald. De youtuber startte zijn campagne in oktober, op 28 december stond de teller op 20.000.216 bomen.

Aanleiding voor de campagne was het bereiken van de 20 miljoenste abonnee op het Youtube-kanaal van MrBeast. Om hier bij stil te staan organiseerde de youtuber een fundraisingactie om vòòr 1 januari 2020, 20 miljoen bomen te planten. Volgers konden voor 1 dollar een boom laten planten.

De actie werd onmiddellijk een groot succes, met name doordat andere bekende influencers en ondernemers zoals Elon Musk de actie ondersteunden met grote donaties. Uiteindelijk hebben zo’n 500.000 mensen geld gedoneerd om bomen te laten planten.

De youtuber denkt eraan om er een jaarlijkse plantactie van te maken onder de noemer #TeamTrees.

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Kees Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Kees
Gast
Kees

En wie controleert of deze bomen ook daadwerkelijk geplant zijn? Dit zijn allemaal leuke acties maar stellen helemaal niks voor. het is alleen maar publiciteit generen onder andere voor figuren als Musk.

Ik snap niet dat mensen hier nog intrappen.