Zelfs BN’ers maken overstap naar groensector

  De hoveniersbranche kent relatief veel zij-instromers. Doordat de sector een hoge baanzekerheid kent, zijn er de laatste jaren veel mensen uit andere sectoren overgestapt naar het groen. De coronacrisis lijkt dit proces nog eens te hebben versneld.

  Zelfs bekende Nederlanders maken nu de overstap. Tommie Christiaan is bekend door zijn rollen in diverse musicals zoals Hair, Zorro en On your feet! De laatste tijd werkte hij aan een solo-carrière als zanger en acteur. Door de coronacrisis heeft hij een nieuwe passie gevonden als hovenier bij Wijsman Hoveniers uit Bleiswijk.

  Veel uitgesteld

  In februari/maart van dit jaar, tijdens de eerste coronagolf, begon de klad te komen in zijn opdrachten. „Mijn agenda was tot dat moment overvol, maar als gevolg van de coronamaatregelen werd heel veel uitgesteld.” Eind van de zomer begon hij na te denken over een baan als zzp’er en dan met name over wat voor baan. „Omdat ik mijn moeder vroeger al veel hielp in de tuin en ik dat leuk vond, en omdat ik best wel plantenkennis heb, besloot ik te solliciteren op banen in de hovenierssector.”

  Tommie Christiaan heeft een nieuwe passie gevonden als hovenier bij Wijsman Hoveniers uit Bleiswijk. (Foto: Sandra Zeilstra)

  En, bevalt het werk? „Ja, ik heb al heel wat projecten aangelegd en ik sta nu volop met bandenzagen en keramische tegels in mijn handen. Ook al heel veel snoeiwerkzaamheden gedaan. Mijn collega’s hebben mij volledig geaccepteerd. Ze dollen ook met mij, maar ze helpen mij ook goed met het werk. En al ben ik BN’er, ik moet natuurlijk wel serieus kwalitatief goed werk leveren uiteraard.”

  Lees het hele artikel in Tuin en Landschap 26, of in ons digitale magazine (met inlog).

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties