Zes genomineerden voor de Tuin van het Jaar 2019

  Zes tuinen dingen mee naar de titel Tuin van het Jaar 2019. Op de beurs TuinIdee in februari maakt de vakjury bekend welke tuin zij tot winnaar heeft verkozen.

  De zes genomineerden zijn: Paul Casteleijn Hoveniers met een tuin in Den Haag, Somers Tuinen met een tuin in Valkenswaard, Fons Linders Tuinmeesters met een tuin in Nuenen, Hendriks Hoveniers met een tuin in Bilthoven, De Lingebrug met een reeks voortuinen in Rhenen en Hoveniersbedrijf Ed Bijker met een tuin in Zwolle.

  De vakjury heeft deze tuinen beoordeeld op ontwerp, vakmanschap, de toegepaste beplanting, de verhouding groen en niet-levende materialen en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht. Ook heeft de jury specifiek gekeken naar de inzet van creativiteit, innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap. De jury wordt dit jaar gevormd door Esther Kruit (landschapsarchitect), Gilbert de Jong (tuinontwerper), Harry Esselink (tuinontwerper en hovenier), Jan-Hein Moors (tuin- en landschapsontwerper), Jasker Kamp (hoofdredacteur Groei & Bloei) en Jurgen Smit (tuinontwerper en online groenspecialist).

  Publieksprijs
  Behalve een vakprijs is er ook een publieksprijs. Van elke tuin zijn foto’s en een filmimpressie gemaakt, die vanaf januari online beschikbaar zijn. Iedereen kan dan zijn stem uitbrengen. De tuin met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs. In februari wordt tijdens TuinIdee in Den Bosch de winnaar van zowel de vak- als publieksprijs bekendgemaakt. De verkiezing Tuin van het Jaar 2019 wordt georganiseerd door Branchevereniging VHG.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties