Hortipoint Zeven gemeenten genomineerd voor Operatie Steenbreek trofee

  Zeven gemeenten genomineerd voor Operatie Steenbreek trofee

  0

  Maandag zijn de genomineerde gemeenten voor de Operatie Steenbreektrofee bekendgemaakt. Het gaat om Alphen aan den Rijn, Eindhoven, Groningen, Laarbeek, Leeuwarden, Leiden en Utrecht.

  De Steenbreektrofee wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Gemeenten die aangesloten zijn bij Operatie Steenbreek kunnen meedingen naar deze prijs. Het doel ervan is om de vele acties die worden uitgevoerd in deze gemeenten in samenwerking met bijvoorbeeld bewoners en bedrijfselven voor het voetlicht te brengen. De ervaring is dat dit weer veel nieuwe inzichten en inspiratie oplevert.

  Vorig jaar won de gemeente Den Haag deze prijs. De motivatie van de jury toen om de prijs uit te reiken aan Den Haag was, omdat deze gemeente verreweg de meeste acties had uitgevoerd die tevens tot de verbeelding spraken. Een andere reden waarom de Hofstad deze prijs won, was dat zij met hun acties hadden bijgedragen om het gedachtegoed van Operatie Steenbreek onder de aandacht te krijgen van het grote publiek.

  Op 20 september, tijdens de Nationale Groendag in Krimpen aan den IJssel, wordt de winnaar bekendgemaakt. Isabelle Diks, Tweede Kamerlid en ambassadeur van Operatie Steenbreek, reikt de prijzen uit.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

  Reageer op dit artikel

  avatar