Zoontjens viert eerste lustrum met prijs en opleidingsprimeur

Zoontjens Boomprojecten won dit voorjaar de Stigas Gezond en Vitaal Werken Prijs, medewerkers hebben dit jaar als eerste het nieuwe certificaat Hijsbegeleider Groen behaald en het bedrijf bestaat dit voorjaar ook nog eens vijf jaar. Tijd voor een gesprek met Arjan Zoontjens en Monique Meuser, eigenaars van het bedrijf in het buitengebied van Roosendaal.

Jullie bestaan vijf jaar, hoe heeft het bedrijf zich ontwikkeld?

Meuser: „We zijn letterlijk aan de keukentafel begonnen, thuis in Bosschenhoofd. Eerst Arjan, ik werkte toen bij nog BSI Bomenservice, Arjan was daar al eerder weggegaan. Na een half jaar kwam ik erbij. Later verhuisden we naar een kantoor in de tuin, de spullen stonden in twee containers. Maar dat werd allemaal te klein. Inmiddels groeiden we ook in omvang, we hebben nu drie man in vaste dienst en een vacature voor een vierde.

Zoontjens: „We huurden een loods in Oud-Gastel en gingen op zoek naar een plek waar alles bij elkaar zou kunnen. Dat vonden we hier vorig jaar. Een loods voor de spullen, een woonhuis en ruimte voor onze hobby paarden en een eigen arboretum, dat is toch mijn passie. We zitten met smart te wachten tot de bomen uitlopen, want ze zijn dit najaar pas geplant.”

Een van die opleidingen die jullie medewerkers gevolgd hebben is die tot hijsbegeleider groen. Wat houdt dat in?

Meuser: „Wij werken veel met hijskranen en dat is best een vak apart. Hoe communiceer je met de machinist bijvoorbeeld, hoe bevestig je de boom etc. Toen ben ik eens gaan kijken of daar misschien ook een opleiding voor is. Na wat telefoontjes kwam ik erachter dat V-TAS en Helicon toevallig net bezig waren om zo’n opleiding in elkaar te zetten. Wij waren de eersten die die cursus volgden.”

Medewerkers van Zoontjens ontvangen hun certificaat Hijsbegeleider Groen uit handen van een vertegenwoordiger van V-Tas (uiterst links) en Helicon (tweede van rechts). (Foto: Zoontjens Boomverzorging)

Lees nu het hele interview in ons digitale magazine. Interesse in een abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties