Zuid-Holland compenseert groen voor aanleg RijnlandRoute

  De provincie Zuid-Holland is gestart met groencompensatie voor de RijnlandRoute, de snelwegverbinding tussen de A44 en de A4. In totaal gaat het om zo’n 10.000 bomen, 20.000 struiken en 30.000 haagplanten die de grond in gaan.

  De provincie zet in op volledige groencompensatie. Om dit te bereiken, werkt de provincie intensief samen met de gemeente Leiden om herplant locaties te vinden. Ook is er nauw overleg met de bomenbond en omwonenden. Ook buiten de projectgrenzen van de RijnlandRoute wordt naar herplant locaties gezocht, onder andere in overleg met omliggende gemeenten.

  Als symbool voor de terugkeer van groen rondom de RijnlandRoute is door Frederik Zevenbergen, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland en Ashley North, wethouder van de gemeente Leiden, een boom geplant in de binnenbocht van een afslag van de A44 bij Leiden-West. (Foto: Provincie Zuid-Holland)

  Biodiversiteit

  Bij de herplant zelf wordt rekening gehouden met biodiversiteit, het belang van open weides, het veranderende klimaat en de ecologische waarde van nieuwe aanplant. En waar mogelijk wordt de situatie voor flora en fauna verbeterd.

  De RijnlandRoute gaat door een aantal bijzondere landschappen met waardevolle natuur. Om die reden is er extra aandacht voor de inrichting van het landschap rondom de nieuwe infrastructuur en het herstellen van natuurwaarden: behouden wat kan, herstel waar het groen verdwenen is en waar mogelijk de situatie voor flora en fauna verbeteren.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties