Zwemvijver van het Jaar-verkiezing is prooi voor Lilypond

  LilyPond uit Wageningen heeft de Zwemvijver van het Jaar-verkiezing gewonnen in zowel de categorie Particuliere Zwemvijvers als in de categorie Particuliere Natuurlijke Zwembaden. Op de VHG Vakdag op TuinIdee in ‘s-Hertogenbosch kreeg mede-eigenaar Sander Voortman beide prijzen uitgereikt door VHG directeur Egbert Roozen.

  Particuliere zwemvijvers
  LilyPond won de Zwemvijver van het Jaar-verkiezing in de categorie Particuliere Zwemvijvers met de inzending ’Levende ecologische zwemvijver’. De jury is zeer enthousiast in het juryrapport: „Deze prachtige natuurlijke ecologische zwemvijver is er een voorbeeld van hoe een mooi en goed doordacht ontwerp en prachtige uitvoering met inheemse materialen, alle ruimte geeft aan het welbevinden van mens, dier en plant. Grenzend aan een natuurlandschap is deze tuin met vijver een logisch verlengstuk dat geheel in de natuurlijke stijl is aangelegd. De vijver en de inheemse beplanting zijn volledig geïntegreerd en zijn een lust voor het oog. Deze zwemvijver kan elke particulier die een eigen zwemplek overweegt, ervan overtuigen dat een goed ontworpen en vakkundig aangelegde natuurlijke zwemvijver elke dag voor een totaalbeleving van de tuin zorgt.”

  De ’Levende ecologische zwemvijver’ van Lilypond is de Zwemvijver van het Jaar 2018

  Particuliere Natuurlijke Zwembaden
  In de categorie Particuliere Natuurlijke Zwembaden won Lilypond met een ’stads natuurzwembad’. Het juryoordeel: „Deze mooie inzending laat zien dat een natuurlijk zwembad ook prima past in een vrij compacte stadstuin. Het langwerpige bad is heel mooi in het perceel geïntegreerd en subtiel omsloten door de L-vorm van de groene filterzone. De eenduidige keuzes in materialisatie, beplanting en het mooi en vakkundig uitgevoerde bad-ontwerp, dragen bij aan een rustige, eenvoudige natuurbeleving, die meer dan voldoende ’groen en blauw’ aanvoelt, ondanks de aanwezige verharding. Al met al een heerlijke plek om dagelijks volop te genieten van levend water in een stadshart!”

  Het ’stads natuurzwembad’ waarmee Lilypond de wedstrijd Zwemvijver van het Jaar 2018 won in de categorie Particuliere Natuurlijke Zwembaden.

  Opsteker voor de branche
  Sander Voortman van LilyPond was blij verrast met de prijzen: „Ik ben ontzettend trots, met ons hele team hebben we dit gepresteerd. Dit betekent heel veel voor ons. We hebben veel zorg besteed aan deze inzendingen en gaan hier zeker publiciteit aan geven. Ik hoop dat dit ook voor de branche als geheel een opsteker is. We zijn samen voortdurend bezig om de kwaliteit van natuurlijk zwemwater naar een nog hoger niveau te brengen. Deze prijzen zijn een prachtige bekroning.”

  Genomineerden
  In beide categorieën was er één andere genomineerde. In de categorie Natuurlijke Zwemvijvers was dat de ’Organisch vormgegeven zwemvijver’ van De Lingebrug Hoveniers uit Ochten. In de categorie Particuliere Natuurlijke Zwembaden was dat een ’Klassiek natuurzwembad’ van De Koninklijke Ginkel Groep uit Veenendaal.

  De organisch vormgegeven zwemvijver waarmee de Lingebrug hoveniers uit Ochten genomineerd was in de categorie Particuliere Zwemvijvers.
  Het klassieke natuurzwembad waarmee De Koninklijke Ginkel Groep uit Veenendaal genomineerd was in de categorie Particuliere Natuurlijke Zwembaden.

   

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties