Zweven over Floriade-terrein als preview

Afgelopen weekend gingen de eerste bezoekers via een kabelbaan over het Floriade-terrein in Almere. Tot en met 26 september kan iedereen een kijkje nemen op het 60 hectare grote terrein waar Floriade Expo 2022 verrijst.

Voordat Floriade Expo 2022 in Almere over negen maanden haar deuren opent voor publiek, biedt Floriade Preview al een vooruitblik. Het Preview Centre toont onder meer de ‘making of’, geactualiseerd met de laatste ontwikkelingen op het terrein en de groene stadswijk Hortus. De organisatie is tevreden over de opkomst in het eerste weekend, toen vooral inwoners van Almere aanwezig waren. Bezoekersaantallen worden niet bekend gemaakt.

Floriade Preview is tot en met 26 september 2021 iedere donderdag tot en met zondag geopend. Het bezoek is inclusief een bezoek aan het Preview Centre, een rondleiding over het Utopia eiland en een ritje in de kabelbaan. Vanaf donderdag 22 juli is het Floriade-terrein ook bereikbaar vanuit Almere Stad via een vaartocht over het Weerwater. Volwassen betalen voor de preview €12,50 en kinderen van 4 t/m 12 jaar €9,50. Inwoners uit Almere krijgen €3 korting per persoon. Meer info over Floriade Preview en het plannen van een bezoek via deze link

Beeld vanuit een van de 34 cabines van de kabelbaan, die 850 meter lang is, met een hoogste punt van circa 35 meter. De maximumcapaciteit is 2.250 personen (per uur en richting) met een reistijd van ruim 4 minuten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties