Vacaturebank Bioloog/deskundige natuurlijke bestrijding tuinbouw

  Bioloog/deskundige natuurlijke bestrijding tuinbouw

  0

  Natuurlijke bestrijding van plagen en ziekten staat sterk in de belangstelling. In Nederland is veel kennis en ervaring over het inzetten van biologische bestrijders zoals roofmijt en sluipwesp, maar ook in andere landen groeit de belangstelling sterk. Voor een grote bloemenkwekerij in Ecuador wordt voor een periode van ± twee jaar gezocht naar een gemotiveerde Bioloog/deskundige natuurlijke bestrijding tuinbouw.

   Het bedrijf
  Het technisch niveau van de bloementeelt in Ecuador is afgelopen jaren flink gestegen, mede door Nederlandse kennis en ervaring. Een in dit Zuid-Amerikaanse land zeer gerenommeerde kwekerij ziet veel kansen voor een teelt waarbij niet (of veel minder) gewerkt wordt met reguliere bestrijdingsmiddelen maar waarbij biologische bestrijding voorop staat. Dat vergt veel kennis, ervaring en technieken die er in het land zelf nog nauwelijks zijn. Daarom wordt in Nederland gezocht naar bijvoorbeeld een bioloog of deskundige op dit gebied die avontuurlijk genoeg is om voor een periode van twee jaar naar Ecuador te vertrekken. Belangrijkste doel; de kennis en het gebruik van natuurlijke bestrijding bij de bloementeelt onder glas op een hoger peil brengen.

  De functie
  Een groene, duurzame productie van bloemen en planten wordt internationaal gezien steeds belangrijker voor een groeiende groep klanten en afnemers. Biologische bestrijding van ziekten en plagen in de kas is een zeer belangrijk onderdeel. In veel landen zoals Ecuador is de kennis en ervaring op dit gebied nog minimaal. Daarom wordt in Nederland gezocht naar bijvoorbeeld een bioloog of deskundige op dit gebied. Hij/zij heeft een relevante opleiding (Hbo/WO) en ervaring met de inzet van bijvoorbeeld de roofmijt (Phytoseiulus persimilis) en de sluipwesp (Encarsia formosa) in de glastuinbouw. In Ecuador krijgt hij/zij twee jaar alle mogelijke ondersteuning, inclusief een eigen proefkas, om deze natuurlijke vorm van plaagbestrijding succesvol in te kunnen voeren. De uitdaging is om dat te doen in van Nederland soms sterk afwijkende omstandigheden zoals de veel grotere hoogte en andere temperaturen waarop hier geteeld wordt. Ook voor de kweek en de inzet van o.a. roofmijt en sluipwesp heeft dat grote gevolgen. De man/vrouw selecteert de juiste natuurlijke bestrijders en zet die in de juiste hoeveelheden en op de goede manier in. Belangrijk is ook om de lokale medewerkers te informeren en te motiveren over deze heel andere vorm van bestrijding van ziekten en plagen. De kwekerij zorgt uiteraard, naast een uitstekende beloning, voor huisvesting en verdere begeleiding. Kennis van  de sierteelt onder glas in (sub-)tropische landen kan een voordeel zijn, evenals beheersing van Spaans.

   Dit is een heel bijzondere functie voor bijvoorbeeld een jonge kandidaat met kennis van de sierteelt en biologische bestrijding, die graag wat meer van de wereld wil zien. Een keuze voor een avontuur van in principe twee jaar Ecuador moet beslist weloverwogen zijn maar is ook een bijzondere en waardevolle aanvulling van jouw CV.  Als je dus gevoel voor avontuur hebt, Ecuador wel ziet zitten en beschikt over de kennis, opleiding en ervaring, dan moet je zeker vragen om meer achtergrondinformatie. Neem gerust contact op met Jos Bouhuijzen, jos@lutgohr.nl of tel. 06 1080 4667.

  Code: O180143
  Bedrijf: Bloemenkwekerij(en)
  Regio: Zuid Amerika

  Reageer op dit artikel

  avatar