1 miljoen euro voor de Greenport Horti Campus

De gemeente Westland schrijft in een brief aan de gemeenteraad dat zij 1 miljoen euro beschikbaar stelt om de Greenport Horti Campus (GHC) verder versneld te ontwikkelen. Op de Greenport bevindt zich het World Horti Center, vlak naast het veilingterrein van
Royal FloraHolland.

Wethouder glastuinbouw Albert Abee: “Als onderdeel van de Greenport West Holland willen we onze koppositie als meest toonaangevende glastuinbouwgemeente van de wereld verder uitbouwen. Daarom blijven we we investeren. Dat doen we samen met het gehele cluster van zaadveredeling tot distributie, van product tot consument. De gemeente trekt daarbij bijvoorbeeld op met alle strategische partners binnen de Greenport, van de Wageningen UR, Glastuinbouw Westland, Lentiz tot Royal FloraHolland. We gaan 1 miljoen euro uittrekken voor onderzoek naar de beste toekomstmogelijkheden van de GHC.”

Abee geeft aan dat samen met het bedrijfsleven nog 3 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de Westlandse agenda. „Zo tillen we het gehele West Hollandse Greenportcluster naar een hoger niveau.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties