149 aanvragen voor 10 plekken in wietexperiment

Aspirant telers hebben 149 aanvragen ingediend voor het experiment gesloten coffeeshopketen. Tien telers mogen uiteindelijk hennep gaan kweken voor coffeeshops in de tien gemeenten die deelnemen aan het zogenoemde wietexperiment.

 

De komende periode worden de 149 aanvragen getoetst op volledigheid en inhoudelijk beoordeeld. Gelet op het aantal ingediende aanvragen is het streven de maximaal tien telers begin 2021 aan te wijzen.

Experiment

Het experiment gesloten coffeeshopketen moet duidelijk maken of legale levering, inkoop en verkoop van cannabis mogelijk is. Ook wordt de kwaliteit van deze cannabis gecontroleerd.

Van 1 juli tot en met 28 juli 2020 konden aspirant telers hun aanvraag indienen bij de Minister voor Medische Zorg en Sport en de Minister van Justitie en Veiligheid. Hiervoor hebben de telers diverse documenten moeten invullen, waaronder plannen waarin ze uitleggen hoe ze willen gaan telen, waar en onder welke veiligheidsmaatregelen.

Naast de toetsing op volledigheid en inhoudelijke beoordeling vindt er een Bibob-onderzoek (toets op grond van Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur) plaats naar de aangemelde telers. Ook worden de burgemeesters in de 10 gemeenten waar de aspirant telers zich willen vestigen, gevraagd te adviseren over mogelijke effecten op de openbare orde en veiligheid.

Tien gemeenten

Aan het experiment met legale wietteelt doen Almere, Arnhem, Breda, Groningen, Heerlen, Hellevoetsluis, Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Zaanstad mee. Het totaal aantal coffeeshops in deze gemeenten is 79.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties