21 hectares kalanchoes in een straal van 1 kilometer

Aan de buitenkant van Holambra ligt de wijk Alegre. Alegre betekent ‘vrolijk’. Een op het eerste gezicht wat optimistische benaming voor een deel van Holambra waar nog gediscussieerd wordt over de noodzaak om de nog vele zandwegen te asfalteren. Als het droog is dan komt alles onder het stof en als het regent dan zijn de zandwegen glad en zit je wagen onder de modder. Niet echt om vrolijk van te worden, zeg maar, hoewel de kwekers er naar eigen zeggen bijzonder prettig wonen. Het uitzicht over de heuvels is inderdaad prachtig.

Juist over deze wijk Alegre is iets bijzonders te vermelden. Er liggen hier zeven tuindersbedrijven naast elkaar die kalanchoes telen. Totaal ruim 21 hectares kalanchoe en ruim 26 miljoen stuks. Mogelijk is dit de grootste oppervlakte van kalanchoe ter wereld binnen een straal van 1 kilometer. En de verwachting is dat het aantal hectares met kalanchoe hier de komende jaren stevig gaat groeien.

Januari is in Brazilië dé vakantiemaand. Het meest populair is de kust. De stranden zijn prachtig. Voor de verkoop van bloemen en planten betekent dit een periode van lage vraag. De vraag neemt pas flink toe na de carnaval.

Internationale vrouwendag op 8 maart is de eerste piekdag. In deze maand introduceren we een nieuw bloemenfust. Het lijkt op het model dat we in Nederland ook kennen. Het meermalige fust met het opzetstuk. Eigenlijk zie je dit fust over de hele wereld. We hebben echter een noviteit. In al onze fusten, karren en bledden hebben we een uniek genummerde RFID-tag. In dit nieuwe fust én in het opzetstuk hebben we aan beide zijden een RFID-tag! Dit reduceert de foutkans bij scanning door de controlepoorten echt helemaal tot nul. Moderner kan niet.

De gesprekken met klanten om hun eigen webshops te integreren in ons digitale platform lopen ondertussen uitstekend. Klanten zijn enthousiast en zien de kansen om hun klanten digitaal in te laten kopen. Dit moet het jaar worden dat we klanten aansluiten. Ik ben er van overtuigd dat dit revolutionaire veranderingen brengt.

Vorige keer schreef ik over de nieuwe president Jair Bolsonaro. De nieuwe regering is voortvarend begonnen. De eerste indrukken zijn goed. De benodigde veranderingen worden ingezet en de voorstellen voor grote hervormingen worden besproken. De wisselkoers verbetert al voorzichtig. Investeerders krijgen geleidelijk meer vertrouwen. Import uit Nederland wordt hiermee interessanter. Dit gaat voor Nederlandse bedrijven weer betere kansen op export opleveren. Het nieuwe jaar 2019 wordt een goed jaar!

André van Kruijssen,

Directeur Veiling Holambra, Brazilië

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties