53 miljoen euro beschikbaar voor POP 3 in Gelderland

Het Europese plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) wordt met twee jaar verlengd. Hierin komt de focus onder meer te liggen op de thema’s klimaat, biodiversiteit en kringlooplandbouw. In totaal is er voor het POP3 in 2021 en 2022 in de provincie Gelderland € 53,7 miljoen beschikbaar. Dit sluit volgens Gelderse gedeputeerde Peter Drenth goed aan bij de plannen om de Gelderse land- en tuinbouw te verduurzamen.

Gedeputeerde Peter Drenth in een bericht op de website van de provincie Gelderland: „De land- en tuinbouw zijn onderdeel van onze Gelderse identiteit. Ze zijn belangrijk voor de leefbaarheid van het platteland, de Gelderse economie en het produceren van voedsel. Daarom blijven wij investeren in de agrarische sector, samen met het Rijk en Europa. Hiermee willen we bijdragen aan een land- en tuinbouw waarbij agrarische bedrijven op een duurzame manier produceren en daar een goed inkomen uit kunnen halen”.

Subsidie
uit Brussel

In totaal is er voor het POP3 in 2021 en 2022 in Gelderland circa € 53,7 miljoen beschikbaar, waarvan € 20,9 miljoen afkomstig uit Brussel. De overige € 32,7 miljoen is afkomstig van provincie, waterschappen en gemeenten. Daarnaast is er nog een eigen bijdrage van de subsidieontvangers.


guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties