Home Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends 7 vragen en antwoorden over Duitse verpakkingsheffing

7 vragen en antwoorden over Duitse verpakkingsheffing

0
7 vragen en antwoorden over Duitse verpakkingsheffing

Per 1 januari 2019 wordt de nieuwe Duitse Verpakkingswet van kracht. Deze houdt in dat producenten zelf betalen voor de verwerking van het consumentenafval dat ze op de Duitse markt brengen. De kosten van die verwerking kunnen flink oplopen. Nog veel hoger kan de boete zijn als men zich niet voor 1 januari aanmeldt bij een recyclingbedrijf.

Voor wie is dit belangrijk?
De vraag is wie de eigenaar is van de verpakking op het moment dat deze de Duitse grens passeert. Dat kan de teler zijn die aanvoert op veiling Rhein Maas, of die direct levert aan de Duitse retail via contract of webshop. Het kan ook de koper zijn als de producten ’af tuin’ zijn verkocht. „Dit eigendom kan worden vastgesteld in de leveringsvoorwaarden”, zegt VGB-beleidsmedewerker Manon Velthuis.

Vorig artikel ‘Het is toch vettige klei hoor!’
Volgend artikel Bollentelers en broeiers gaan voor gezamenlijk onderzoek
Joef Sleegers
Joef Sleegers is in 2006 in dienst gekomen bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Affiniteit met de tuinbouw kreeg hij door vakantiewerk in de glastuinbouw in de omgeving van Venlo. Met gymnasium B en een studie biologie op zak is hij een echte beta. Na zijn opleiding ging hij aan de slag bij Oogst, waar hij het vak van journalist in de praktijk leerde. Zijn hobby fotografie kan hij prima combineren met het schrijfwerk. Joef hecht veel waarde aan natuur en milieu. Hij schrijft graag over innovatie en nieuwe technieken, en voelt zich thuis in een sector die ’verantwoord ondernemen’ serieus neemt.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties