‘Uniform klimaat voorwaarde nummer één’

Branded content – Voor een veredelingsbedrijf is een een uniform kasklimaat van groot belang. Op hun nieuwe bedrijf in Wilp gebruikt Schoneveld Breeding bij de klimaatbeheersing het VentilationJet Systeem van Hinova.

„Alles valt of staat met een uniform kasklimaat; zeker in een veredelingsbedrijf. Dat was voorwaarde nummer één”, vertelt hoofd plantproductie Simon de Boer over de keuzes die zijn gemaakt bij de inrichting van de nieuwe locatie.

Om dit uniforme klimaat te realiseren, is rondom de verschillende afdelingen op het nieuwe bedrijf een corridor gelegd. Maar ook de keuze voor het schermdoek en het gebruik van ventilatoren mogen in dit verband niet worden vergeten. Voor een uniform kasklimaat zijn immers de temperatuur en luchtvochtigheid essentieel, evenals de energiebalans tussen binnen en buiten.

Verticale ventilatoren

Om hier optimaal op in te kunnen spelen heeft Schoneveld gekozen voor het VentilationJet Systeem van Hinova, waarbij je kunt ventileren met een gesloten schermdoek. Het systeem bestaat uit twee verticale ventilatoren: de bovenste (de inblaasunit) zuigt droge en koude lucht van boven het scherm naar beneden, waar deze op een verdeelplaat komt. De onderste ventilator (recirculatieventilator) zorgt voor menging met de warme, vochtige kaslucht. Op die manier gaan ontvochtiging en een gelijkmatig kasklimaat hand in hand.

In een artikel vertelt Simon de Boer, hoofd plantproductie bij Schoneveld Breeding tot in detail hoe zij het nieuwe bedrijf hebben ingericht en het klimaat regelen. Lees hier meer..

 

Branded content – Hortipoint Mediaproducties in samenwerking met Hinova. Dit artikel valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties