Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Aanbod senecio piekt op prima moment, prijzen pieken mee

Aanbod senecio piekt op prima moment, prijzen pieken mee

0

De grote hausse van Senecio cruentus kwam dit jaar op een goed moment. In de stralende week voor Pasen liepen de grote volumes vlot weg en bleven de prijzen onverminderd hoog. Dat kwam goed uit na de slechte start.

Senecio cruentus Senetti had de eerste weken van het seizoen last van uitblijvende vraag door de kou. Toen de markt eindelijk interesse toonde, was het aanbod niet overal optimaal. Een aantal producenten kampte met kwaliteitsproblemen.

Anderen hadden juist de beste planten ooit. Afnemers van topkwaliteit hadden er veel voor over om de betere partijen op de kop te tikken. „Goede handel werd prima gewaardeerd. De prijs werd nog eens opgedreven toen het voor Pasen ineens zomers warm werd en de vraag explodeerde”, zegt Rick Duijvestijn van Kwintplant. Kwekerij Lagerwij was er al in week 17 doorheen. Willem Lagerwij: „We waren maar drie weken op de markt. De eerste week was het vrij koud en vond de handel onze zware planten nog te duur. De laatste twee weken ging het supersnel. Onze kwaliteit was beter dan ooit, maar we hebben alles direct verkocht tegen vaste prijzen.”

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij

Reageer op dit artikel

avatar