Aanbodkrimp brengt marktmini-gerbera’s in buurt balans

De daling van het aanbod kleinbloemige gerbera’s lijkt de markt beter in balans te brengen dan in 2018, het jaar van de doordraairecords. Nieuwe types versterken de positionering van mini’s, al is de markt hiervoor beperkt.

Met mini’s kunnen we tegenwoordig grote aantallen draaien, een voordeel in de retail”, meldt inkoper Jan Heemskerk voor het segment waar Flower Direct zich op richt. Zijn collega Eric Krop bij Flower Trade Consult is positief over het assortiment. „De nieuwe speciale vormen zijn goed voor de positie”, verwijst hij naar types als Pomponi, Piccolini’s, Mi Punki en Gerrondo’s. Ook in het groothandelssegment zijn dit gewilde aanvullingen, aldus Gradus Koningen van Hukra. „Daarnaast is de verhandelbaarheid door sterkere soorten beter.”

De krimp van 7,5% tot 650 miljoen stelen vorig jaar, met in april het doordraairecord van 23%, leidde nog niet tot een betere middenprijs. Die ligt al drie jaar op 12 cent per steel. In de markt zijn midden- en klokprijzen tegenwoordig veel minder een referentiepunt.

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties