Doop ‘Kick-off’ zet eerste Holland Dahlia Event in schijnwerpers

De doop van de nieuwe dahlia ’Kick-off’ door Bart Siemerink, directeur Keukenhof, op 23 augustus op Plantarium was direct de kick-off van het eerste Holland Dahlia Event dat plaatsvindt op 24 tot en met 26 augustus.

René Schrama, voorzitter van Stichting Holland Dahlia Event, greep de doop aan om Siemerink op te roepen vanuit de Keukenhof de dahlia meer aandacht te geven. Op zich voelt hij daar wel iets voor, maar door in de zomer de Keukenhof open te stellen en de tulpen te vervangen door dahlia werkt volgens hem niet. In een recent verleden is een soort initiatief uitgelopen op een fiasco.

„Het grote euvel dat de Keukenhof de dahlia geen aandacht kan geven, is omdat tijdens de openingsweken de dahlia niet bloeit”, ventileert Siemerink. Dat hier een mouw aan moet zijn te passen met een bloemengerelateerd evenement in de zomer, daarover gaat Siemerink graag het gesprek aan met het dahliavak. „De Keukenhof is immers ook ontstaan uit een ondernemerscollectief. Een zelfde soort collectief dat nu het initiatief neemt tot Holland Dahlia Event.”

Kick-off

Kick-off is een ras van veredelaar Arie Koot uit Voorhout. Het is oranje dahlia met roze gloed. De soort is kleinbloemig en zeer decoratief.

Kijkje achter de schermen

Met het eerste Holland Dahlia Event willen de initiatiefnemers de dahlia extra promoten. Knollenexporteurs en -kwekers en bloemkwekers hebben daarvoor de krachten gebundeld in de gelijknamige stichting. In augustus, als de dahlia in bloei staat, geven de bedrijven bezoekers uit binnen- en buitenland tegelijkertijd een kijkje achter de schermen. Er is daarbij ook aandacht voor verpakkingsmaterialen, productlijnen en de andere schakels in de keten.

Het evenement heeft 48 bedrijven, variërend van knollenexporteurs en -kwekers tot bloemenkwekers en dienstverleners in het Dahlia-vak geënthousiasmeerd. De meeste bedrijven zijn tijdens deze drie dagen toegankelijk voor belangstellenden uit het vak.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties