Aanleg aardwarmtenet veroorzaakt breuk in CO2-leiding

Bij graafwerkzaamheden aan de Zwethlaan in Honselersdijk voor de aanleg van het distributienetwerk van aardwarmteproject Trias Westland, is gisteren een transportleiding van Ocap lek gestoten. Zo’n 140 glastuinders zaten daardoor tijdelijk zonder CO2. De lekkage is vannacht verholpen en inmiddels is de CO2-levering aan de telers hervat, zo meldt Ocap.

De lekkage aan de CO2-transportleiding deed zich gistermiddag rond 14:00 uur voor. Aan de Zwethlaan in Honselersdijk wordt sinds 3 september gewerkt aan de aanleg van een warmteleiding door middel van een aantal boringen en open ontgravingen. De weg is tot en met 9 november afgesloten tussen de rotonde bij de Veilingroute (N222) en de kruising met de Broekpolderlaan. De warmteleiding moet de aardwarmte die geothermieproject Trias Westland nabij de Lange Broekweg in Naaldwijk wint, naar de aangesloten kwekerijen transporteren.

Eerder dit jaar vond bij Trias Westland een succesvolle productietest plaats van de tweede put (productieput) van het doublet. Op basis van de testresultaten hoopt Trias Westland een warmtereservoir te creëren met een capaciteit van 17 tot 21 MWth. Op deze bron, die water van 87ºC levert, kunnen 26 tot 32 glastuinbouwbedrijven worden aangesloten.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties