Abee: ’Lansingerland kan leren van Westland, niet andersom’

Op 18 februari is Albert Abee officieel geïnstalleerd als wethouder in de gemeente Westland. Hij neemt het volledige takenpakket over van de in november opgestapte Karin Zwinkels. Daarin de belangrijke ’glastuinbouwdossiers’ huisvesting van arbeidsmigranten en herstructurering van de glastuinbouw. Het ’huisvestingsdossier” ziet de ervaren bestuurder in ieder geval niet als een hoofdpijndossier, maar als uitdaging.

Vanwaar de stap als wethouder van Lansingerland naar Westland?

„Ik ben daarvoor benaderd. En ook al had ik het goed naar mijn zin in Lansingerland en liepen mijn dossiers goed, ben ik toch vooral een bestuurder die beter gedijt wanneer er uitdagingen zijn. Meer dan op de winkel passen. Ik draag graag bij aan oplossingen. Speelt uiteraard ook mee dat ik als ervaren bestuurder weet hoe de hazen lopen in de gemeentepolitiek. Tenslotte is de glastuinbouw mij niet vreemd; die sector zat ook in mijn portefeuille in Lansingerland.”

Valt in Westland van beide dossiers nog iets te leren van Lansingerland?

„Niet echt. Het is eerder andersom. Glastuinbouw in Lansingerland is opgezet met lessen die in Westland geleerd zijn. Ruimte voor grootschalige bedrijven die goed bereikbaar zijn en zich kunnen ontwikkelen. Huisvesting van arbeidsmigranten speelt ook in Lansingerland, maar in vergelijking met het Westland staat dit dossier nog in de kinderschoenen.”

Lees vrijdag 6 maart het gehele interview met Abert Abee in de Bloemisterij; Via deze link kun je het interview al in het digitale magazine lezen. Daarin zet hij zijn ideeën over beide glastuinbouwdossiers verder uiteen

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties