Aftrap voor ruimtelijk-economische verkenning glastuinbouw Oostland

De provincie Zuid-Holland en de gemeenten Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Zuidplas en Waddinxveen gaan dit jaar een ruimtelijk-economische verkenning uitvoeren in de glastuinbouwgebieden van het Oostland. Betrokken bestuurders en ondernemers hebben daarvoor vandaag de officiële aftrap gegeven in de kas van gerberakwekerij LG Flowers in Pijnacker.

De verkenning is de eerste stap om te komen tot een bovenlokale toekomstvisie voor de glastuinbouw in het Oostland, onderdeel van de Greenport West-Holland. De verkenning zal de komende maanden plaatsvinden in Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp en Zuidplas (inclusief het nieuwe glastuinbouwgebied Glasparel Zuidplaspolder en het verspreid liggend glas). De resultaten ervan moeten eind dit jaar bekend zijn.

Nagegaan wordt wat de tuinbouwactiviteiten in dit gebied zijn en de daaraan gerelateerde bedrijvigheid, bedrijfsoppervlakten, leeftijd en levensduur van de glasopstanden. Daarnaast wordt onderzocht hoe het staat met de innovatie, de verduurzaming en de energietransitie.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties