Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Agnes van Ardenne wordt waarnemend burgemeester van Westland

Agnes van Ardenne wordt waarnemend burgemeester van Westland

0

Agnes van Ardenne wordt per 1 oktober van dit jaar waarnemend burgemeester van de gemeente Westland. De 67-jarige politica van CDA-huize volgt Sjaak van der Tak op, die dan voorzitter wordt van LTO Glaskracht. Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 gaat de nieuwe raad van Westland aan de slag met de zoektocht naar een nieuwe vaste burgemeester.

Van Ardenne beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. In de periode 1988 tot en met 1990 was zij lid van de gemeenteraad van Vlaardingen en vervolgens tot 1994 wethouder in diezelfde gemeente. Van Ardenne was lid van de Tweede Kamer (1994-2002) en vervolgens staatssecretaris van buitenlandse zaken (2002-2003) en minister voor ontwikkelingssamenwerking (2003-2007).

  • Agnes van Ardenne I Foto: Gemeente Westland

Daarna was Van Ardenn Permanent Vertegenwoordiger van Nederland bij de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO). Zij bekleedde de afgelopen jaren verschillende bestuursfuncties bij organisaties  als het Productschap Tuinbouw, de Dutch Biorefinery Cluster en het Afrika studiecentrum.  Nu is Van Ardenne bestuursvoorzitter van Naktuinbouw.

Reageer op dit artikel

avatar