Albert Beijer: ’Telers van nicheproducten zijn een uitstervend ras’

Volgens eigenaar Albert Beijer van pot- en perkplantenbedrijf Bejafleur in Huissen zijn telers van nicheproducten een uitstervend ras. „Steeds minder telers zoeken het in de verbreding. De verschraling van assortiment zet zich voort.”

En alhoewel de klant koning is bij Bejafleur, is Beijer ook paal en perk gaan stellen aan zijn daghandel. „Na 15.00 uur is het in principe einde daghandel; voor minimaal één laag wordt nog de kas in gegaan, niet meer voor twee of drie trays. Ook om mijn personeel in bescherming te nemen”, stelt Beijer. Een uitzondering maakt hij voor zantedeschia. „Dat levert gewoonweg te veel op.”

Om alle klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen, wordt twee keer daags uitgeleverd. Klanten kunnen bestellen tot 10.00 en 15.00 uur. Beijer probeert te denken vanuit de eindconsument, waardoor alle handel nogmaals kritisch bekeken wordt voorafgaand aan transport waarmee kwaliteit voorop staat en gewaarborgd is.

Eigen koers varen

Volgens Beijer behoort Bejafleur tot de top 3 met deelkarren bij Royal Floraholland. Als teler van nicheproducten met een uitgebreid assortiment ziet hij weinig toegevoegde waarde in samenwerken. „Ik probeer daarin mijn eigen koers uit te stippelen. We kunnen de klant zelf een divers assortiment bieden, en hebben kwaliteit heel hoog in het vaandel.” Mede door het hoge streven naar kwaliteit in alle (niche)teelten, meent Beijer dat hij overal kort op moet zitten.

Aanstaande vrijdag, 14 april, verschijnt een uitgebreidere bedrijfsreportage in de Bloemisterij

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties