Albert Heijn verkoopt 7% minder bloemen

Albert Heijn heeft zijn fair share in bloemen en planten dit jaar zien dalen van 100 naar 93. Dat blijkt uit de recente cijfers van onderzoeksbureau GfK voor het Versrapport. Dit cijfer betekent dat Albert Heijn 7% minder bloemen verkoopt dan op basis van het marktaandeel kan worden verwacht.

Albert Heijn staat ermee op een zevende plaats van alle ketens. Deen, Spar en Aldi scoren de hoogste fair shares in deze categorie.

Test Bloomon-boeketten

In 4 winkels van supermarktketen Albert Heijn zullen 4 weken lang boeketten van online-bloemenbezorger Bloomon te koop zijn. Het doel van de test is om te bepalen of klanten behoefte hebben aan de boeketten van Bloomon in de supermarkt. De boeketten zullen te koop zijn bij vestigingen van Albert Heijn in Amersfoort, Amsterdam, Breda en Wageningen.

Van donderdag tot en met zondag kunnen klanten de boeketten kopen. Albert Heijn verkoopt een small en medium boeket en ook 2 vazen. De prijzen zijn gelijk aan de online Bloomon prijzen. Over een maand wordt de test in de 4 winkels geëvalueerd en bepaald of en hoe er een vervolg komt.

guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rina pijs,de Vooght
Rina pijs,de Vooght
1 jaar geleden

Ik kocht afgelopen weekend bloemen bij Albert Heijn.De kwaliteit valt ontzettend tegen zo jammer als vast klant!

Peter
Peter
1 jaar geleden

Waarom AH bloemen moet verkopen terwijl er twee bloemisten in het dorp hun hoofd boven water proberen te houden. OK die enkele bos waarvan reclame gemaakt wordt in het wekelijkse krantje kan ik nog begrijpen, maar de laatste tijd worden er karrenvrachten naar binnen gesleept.
Van een vakblad als deze begrijp ik niet dat hierin aandacht besteed wordt aan de verkoopcijfers van AH.